zondag 29 maart 2009

Lesdag 41 en 42: De roedel gekscherigheid.

Donderdag 25 maart 2009: Superhelden en presentatie.

Een beetje bibberig: held op sokken. Durf ik onze nogal controversiële powerpoint tonen aan de kamer vol kritische studenten en leerkrachten? We stellen ernstige dilemma’s in de kijker en komen er zonder blauwe plekken of kleerscheuren vanaf. De held op sokken is zo tevreden dat ze besluit om van haar nieuwe talent haar beroep te maken: dus ze krijgt een intensieve superhelden training van Eline Gosselin, die toch beelden van superhelden nodig had voor haar taak voor Engels. Met andere woorden: deze superheld volgt een cursus en doet ondertussen nog een goede daad: Eline helpen om een Engelse film te maken. Jammer genoeg gaan "looks" en "brains" niet goed samen, en vergeet onze superheldin Marjan om Engels te praten… Cédric kan heel goed snelle held spelen, maar schuift om de minuut uit op het natte gras. Eline slaagt er maar niet in om glas te laten uiteenspatten van op afstand, haar paranormale gaven zijn nog steeds niet goed ontwikkeld. Dus dat mighty power diploma wordt jammer genoeg niet gehaald. Dan maar een lekkere spagetthi, en een chocolade fondue met de Duitse delegatie: Julliane en Aileen.

Marjan neemt vlieglessen!

Vrijdag 26 maart 2009: Chocolademensen en midden in de modder.

Eline’s chocolade cake:

Dwing Marjan om eerst braaf te werken voor school.
Laat haar dan een pastaschotel voorbereiden, en werk ondertussen zelf aan je geniale baksel.
Stuur Cédric naar je huis zodat je rustig kan koken.
Gebruik geen mixer maar de "amazing mussels (muscels)" van Marjan om het eiwit voor de cake op te kloppen.
Cédric heeft ook enkele speciale talenten en giet het chocoladeglazuur over de taart.
En dan, tja dan… spreken de foto’s voor zich…





Ingredients: (for a baking form of 22 cm diameter)

Cake:
- 225 gr of dark chocolate,
- 170 gr of butter,
- 225 gr of flower sugar,
- 4 soup spoons of flour,
- 6 eggs
Chocolate icing:
- 225 gr of dark chocolate,
- 225 gr cream
Preparation:
Melt the chocolate. Stir the butter through the chocolate until it’s melted (actually I just melt the chocolate and the
butter at the same time). Separate the egg yoke and the egg white. Beat up the egg yokes. Stir the flour, the flower sugar, and the beaten up egg yokes through the chocolate mixture. Stiffen the egg whites and stir half of them carefully trough the mass until al of it is mixed. Streak in the baking form (with fat or you can use baking paper) and pre-heat the oven at 180°. Put the rest of the egg-whites in the mixture and afterwards you pour the mass in the baking form. Bake the cake for 35 minutes. (It will look like it’s not ready yet, but when it cools down it will become more firm). Let the cake cool down on a raster until its cold enough to touch it. Take the cake out of the baking form. Melt the chocolate WITH the cream. Let the mixture cool down a little. Streak the chocolate glacing over the entire cake.

Laatste opgave: Ga in de ijskoude modder ploeteren: modder in de mix met uitwerpselen van vogels eigenlijk. Daarna dweil en schrob je de badkamer en geniet je nog van je avond.

Uitstap naar Malmö:

Waar de zee het land
Raakt omdat het water dan zou verbergen
Wat het land al veel te lang zo openlijk verbeeldt
Daar vind ik de weg naar het licht
Omdat de vele wegen
In deze vele landen
Soms net iets te kronkelig zijn
Om recht te bewandelen
De onherbergzaamheid schraapt aan de branding
En het licht in de straat
Is blind
En vertwijfelt in de zin
Van het nooit sterven en
steeds weer nieuw worden

Geen opmerkingen: